Zitkussen Vicair Adjuster O2

Zitkussen Vicair Adjuster O2 Of het nu gaat om hardnekkige, recidiverende decubitus, een grote behoefte aan comfort en bewegingsvrijheid, symmetrie of asymmetrie of de zekerheid dat er vrijwel geen onderhoud nodig is. Voor iedere situatie biedt de Vicair Adjuster O2 een gelegenheid. Vicair kenmerken Zitkussens met de unieke combinatie van hoogwaardige drukverdeling en optimale positionering. Voor welk Vicair kussen u ook kiest, alle zitkussens beschikken over de unieke Vicair kenmerken: * Superieure drukverdeling * Voorkomen van decubitus * Hoogwaardige toevoeging bij een decubitus behandelplan * Stabiele lichaamsondersteuning, tegengaan van onderuit schuiven * Raakt niet lek, veilig in gebruik * Waardoor ook geen dagelijkse of wekelijkse controles nodig zijn * Laag gewicht, makkelijk in vervoer en makkelijk te reinigen * Te gebruiken tot een lichaamsgewicht van 250 kilogram * Unieke Nederlandse technologie die inmiddels wereldwijd wordt toegepast. Bewezen door onderzoek in binnen- en buitenland. Productkenmerken Vicair Adjuster O2 * Anti-decubitus kussen * Hoogwaardige toevoeging bij een decubitus behandelplan * Geschikt bij asymmetrie, zelfs in extreme situaties * Unieke vak indeling, individueel aanpasbaar voor stabiel zitten en goed positioneren * Standaard beschikbaar in twee hoogtes De Vicair Adjuster is uitermate geschikt bij gebruik in rolstoelen. Bijvoorbeeld bij hemiplegie (CVA), amputatie, Spina Bifida en gebruik bij trippelen.

€ 679.00

Read on...

Stoelkussens
Product
 

Zitkussen Vicair Vector O2

Zitkussen Vicair Adjuster O2 Of het nu gaat om hardnekkige, recidiverende decubitus, een grote behoefte aan comfort en bewegingsvrijheid, symmetrie of asymmetrie of de zekerheid dat er vrijwel geen onderhoud nodig is. Voor iedere situatie biedt de Vicair Vector O2 een gelegenheid. Vicair kenmerken Zitkussens met de unieke combinatie van hoogwaardige drukverdeling en optimale positionering. Voor welk Vicair kussen u ook kiest, alle zitkussens beschikken over de unieke Vicair kenmerken: * Superieure drukverdeling * Voorkomen van decubitus * Hoogwaardige toevoeging bij een decubitus behandelplan * Stabiele lichaamsondersteuning, tegengaan van onderuit schuiven * Raakt niet lek, veilig in gebruik * Waardoor ook geen dagelijkse of wekelijkse controles nodig zijn * Laag gewicht, makkelijk in vervoer en makkelijk te reinigen * Te gebruiken tot een lichaamsgewicht van 250 kilogram * Unieke Nederlandse technologie die inmiddels wereldwijd wordt toegepast. Bewezen door onderzoek in binnen- en buitenland. Productkenmerken Vicair Vector O2 * Anti-decubitus kussen * Anatomisch voorgevormd zitoppervlak voor optimale immersie en functionele stabiliteit * Comfortabel en drukontlastend * Extra bekkenstabiliteit * Standaard beschikbaar in twee hoogtes Druk weghalen waar het riscio groot is Soms is het nodig de druk, juist daar waar de risico's het grootst zijn, heel bewust weg te halen. De Vector biedt niet alleen ondersteuning aan de dijbeenknobbels, maar ook een geïntegreerde abductie. Door het ontwerp ontstaat een effectieve drukverdeling onder het bekken en de bovenbenen. Zo zakt de gebruiker middenachter dieper weg, terwijl de bovenbenen op de juiste plek blijven liggen. Met zoveel stabiliteit dat het bovenlichaam beter te gebruiken is en de armen verder reiken. Met de Vector krijgt men veel stabiliteit en er kan goed mee worden gepositioneerd. De Vicair Vector O2 is uitermate geschikt bij aandoeningen zoals A.L.S., dwarslaesie, spasme en MS (Multiple Sclerose).

€ 715.00

Read on...

Stoelkussens
Product
 

Zitkussen Vicair Centre Relief

Zitkussen Vicair Adjuster O2 Het Vicair Centre Relief zitkussen biedt een goede drukverdeling in het gebied rondom stuit en rectum. Het Vicair Centre Relief (ACR) kussen kan zelfs een oplossing bieden in situaties waar de druk in dit gebied bijna geheel weggenomen dient te worden. Door eenvoudig SmartCells uit het centrale compartiment te verwijderen, wordt er een speciale lagedrukzone gecreëerd. De Vicair is in te zetten bij onder andere rectumamputaties, staartbeenproblemen, prostaatklachten en vaginale problemen. Vicair kenmerken Zitkussens met de unieke combinatie van hoogwaardige drukverdeling en optimale positionering. Voor welk Vicair kussen u ook kiest, alle zitkussens beschikken over de unieke Vicair kenmerken: * Superieure drukverdeling * Voorkomen van decubitus * Hoogwaardige toevoeging bij een decubitus behandelplan * Stabiele lichaamsondersteuning, tegengaan van onderuit schuiven * Raakt niet lek, veilig in gebruik * Waardoor ook geen dagelijkse of wekelijkse controles nodig zijn * Laag gewicht, makkelijk in vervoer en makkelijk te reinigen * Te gebruiken tot een lichaamsgewicht van 250 kilogram * Unieke Nederlandse technologie die inmiddels wereldwijd wordt toegepast. Bewezen door onderzoek in binnen- en buitenland. Productkenmerken Academy Centre Relief zitkussen * Anti-decubitus kussen * Maatwerkkussen dat wegens grote belangstelling is opgenomen in de standaard productreeks * Aanpasbare centrale lagedrukzone * Laag gewicht * Veilig en betrouwbaar in gebruik Alle Vicair kussens bieden een goede drukverdeling in het gebied rondom stuit en rectum. Het Vicair Centre Relief kussen kan zelfs een oplossing bieden in situaties waar de druk in dit gebied bijna geheel weggenomen dient te worden. Door eenvoudig SmartCells uit het centrale compartiment te verwijderen, wordt er een speciale lagedrukzone gecreëerd. De Vicair is in te zetten bij onder andere rectumamputaties, staartbeenproblemen, prostaatklachten en vaginale problemen.

€ 739.00

Read on...

Stoelkussens
Product
 

Stoelbeschermer

Bescherming van uw stoel De wasbare en herbruikbare stoelbeschermers beschermen uw stoel tegen vocht en andere vloeistoffen. Materiaal De bovenlaag is van speciaal materiaal dat vocht snel opneemt en hierdoor droog en comfortabel aan blijft voelen. Door de waterafstotende onderlaag van polyurethaan kan er geen vocht doordringen naar de stoel. Absorptievermogen 1 liter.

€ 13.99

Read on...

Stoelkussens
Product
 

Rugkussen Spinabac met verstelbare banden

Uw rug in de juiste houding Uw rug in de meest natuurlijke houding houden? Dit rugkussen van Spina Bac helpt daarbij. U zit altijd in de juiste houding. Thuis, in de auto, op het werk. Precies in te stellen Dit rugkussen heeft zes verschillende instelmogelijkheden. Het weegt minder dan 1 kilo en is makkelijk mee te nemen. De voorkant is bekleed met het comfortabele velours. Het Spinabac rugkussen met verstelbare banden is speciaal gemaakt voor gebruik in een rolstoel.

Read on...

Stoelkussens
Product
 

Kussenhoes voor de Spinabac

Kussenhoes Spinabac Speciaal voor de Spinabac is er een losse hoes verkrijgbaar. De afmetting is 30x42 cm. en is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren. De hoes is gemaakt van deels nylon velours met kunstleder. De hoes kunt u wassen met de hand.

Read on...

Stoelkussens
Product
 

Designer rugondersteuning

Maximale ondersteuning van de rug De comfortabele Designer rugondersteuning zorgt voor een juiste drukverdeling en een maximale ondersteuning van de rug. Met behulp van de elastische band bevestigt u gemakkelijk het kussen aan een stoel. Het kussen is gemaakt van polyurethaan foam versmolten met een visco-elastische foamlaag.

€ 51.99

Read on...

Stoelkussens
Product
 

Repose kussen Care Sit met pomp

Bescherming van de rug Repose kan worden gebruikt zodra er een risico bestaat op decubitus of bij een bestaande wond. De Repose Care-Sit is een zitkussen met een extra hoge bescherming van de rug, specifiek voor in stoelen met een hogere rug of in rolstoelen. Gebruik Het is van belang dat tijdens het gebruik van het zitkussen het ventiel naar beneden is gericht en dat de luchtcellen langs de dijbenen liggen, in de lengte dus. Zo zorgen de 2 buitenste cellen voor extra steun en comfort. Het kussen maakt u vast met de bijgeleverde linten. Het maximum toegelaten gewicht is 139 kg. Materiaal Repose is gemaakt van duurzaam materiaal, zo heeft u er jarenlang plezier van. Het matras bestaat uit met lucht gevulde en onderling verbonden membranen uit polyurethaanfilm. Het dunne polyurethaan is uiterst elastisch: het kan tot 6 maal worden uitgerekt zonder te scheuren of zijn elastische veerkracht te verliezen. De combinatie van deze materialen zorgen voor de best mogelijke drukverdeling. U maakt het kussen eenvoudig schoon met gangbare schoonmaakmiddelen. Inclusief pomp Het kussen voorziet u van lucht met de bijgeleverde pomp. De pomp is tevens het verpakkingsmateriaal van het kussen dat opgerold in de koker zit. De gepatenteerde 'Smart Valve' technologie sluit automatisch wanneer de interne druk in Repose 12 mmHg is bereikt. Een Repose hulpmiddel in gebruik moet regelmatig worden nagekeken op de druk. Dit gebeurt snel en gemakkelijk tijdens de dagelijkse zorg en zo bent u er zeker van dat de druk steeds juist is. Mogelijk moet er om de 7 à 10 dagen wat lucht worden bijgeblazen. Hoes De Care-Sit wordt standaard geleverd met een blauwe hoes met lange ritssluiting. Bij een agiteerde of incontinente gebruiker kan het een optie zijn om de hoes te gebruiken. Varianten Het Repose kussen is verkrijgbaar in de maten 40 en 45 cm.

Read on...

Stoelkussens
Product
 

Repose kussen met pomp

Repose kussen Repose kan worden gebruikt zodra er een risico bestaat op decubitus of bij een bestaande wond. Het is van belang dat tijdens het gebruik van het zitkussen het ventiel naar beneden is gericht en dat de luchtcellen langs de dijbenen liggen, in de lengte dus. Zo zorgen de 2 buitenste cellen voor extra steun en comfort. Het kussen maakt u vast met de bijgeleverde linten. Het maximum toegelaten gewicht is 139 kg. Materiaal Repose is gemaakt van duurzaam materiaal, zo heeft u er jarenlang plezier van. Het kussen bestaat uit met lucht gevulde en onderling verbonden membranen uit polyurethaanfilm. Het dunne polyurethaan is uiterst elastisch: het kan tot 6 maal worden uitgerekt zonder te scheuren of zijn elastische veerkracht te verliezen. De combinatie van deze materialen zorgen voor de best mogelijke drukverdeling. U maakt het kussen eenvoudig schoon met gangbare schoonmaakmiddelen. Inclusief pomp Het kussen voorziet u van lucht met de bijgeleverde pomp. De pomp is tevens het verpakkingsmateriaal van het kussen dat opgerold in de koker zit. De gepatenteerde 'Smart Valve' technologie sluit automatisch wanneer de interne druk in Repose 12 mmHg is bereikt. Een Repose hulpmiddel in gebruik moet regelmatig worden nagekeken op de druk. Dit gebeurt snel en gemakkelijk tijdens de dagelijkse zorg en zo bent u er zeker van dat de druk steeds juist is. Mogelijk moet er om de 7 à 10 dagen wat lucht worden bijgeblazen. Varianten Het Repose kussen is beschikbaar in 2 maten. Daarnaast is een grijze kussenhoes verkrijgbaar met ritssluiting. Deze kunt u apart bestellen op de webshop. * Repose kussen 40 x 40 cm * Repose kussen 45 x 45 cm

€ 89.99

Read on...

Stoelkussens
Product
 

Spinabac rugkussen

Voorkom rugklachten Uw rug in de meest natuurlijke houding houden? Dit rugkussen van Spina Bac helpt daarbij. U zit altijd in de juiste houding en voorkomt hiermee rugklachten.  Precies in te stellen Dit rugkussen heeft zes verschillende instelmogelijkheden. Het weegt minder dan 1 kilo en is makkelijk mee te nemen. De voorkant is bekleed met het comfortabele velours.

€ 99.99

Read on...

Stoelkussens
Product
 

Sta op hulp Premium Power

Helpt u opstaan en zitten Heeft u moeite met opstaan of gaan zitten, bijvoorbeeld vanuit uw stoel of rolstoel? Dan biedt deze sta-op-hulp Premium Power wellicht dé oplossing. Het is een zitverhoger met een elektrisch bedienbaar liftmechanisme dat u helpt bij het gaan zitten en opstaan. Wanneer u gaat zitten begeleidt het u langzaam naar beneden en bij het opstaan ondersteunt het u totdat u weer zelfstandig rechtop kunt gaan staan. Eigen zithoogte bepalen Met de afstandsbediening kunt u de juiste zithoogte bepalen en voor nóg meer ondersteuning zorgen bij het opstaan. Materiaal De zitting is voorzien van comfortabel traag schuim (druk verlagend schuim) en een waterdicht overtrek dat gemakkelijk in de wasmachine te wassen is. Makkelijk mee te nemen Door de ergonomische geïntegreerde handvatten neemt u de sta-ophulp Premium Power probleemloos overal mee naartoe.

€ 396.00

Read on...

Stoelkussens
Product
 

Zitkussen AD Deron 45x45x5 lager dan 90 kilo

Een stevig zitkussen Heeft u last van rugklachten tijdens het zitten, zit u veelal lange periodes van de dag of zoekt u gewoon een goed kussen? Dan is dit Deron zitkussen de perfecte oplossing voor u. Dit zitkussen biedt u door haar drukverlagende eigenschappen de mogelijkheid om goed gepositioneerd te kunnen zitten. Door de unieke eigenschappen van het Deron visco-elastisch polyurethaan schuim komen functionaliteit en comfort op een lijn. Inclusief Dit zitkussen wordt geleverd met een incontinetiehoes en heeft een antislip onderlaag die verschuivingen van het kussen tot minimum beperkt. Is verkrijgbaar in de maat 45 X 45 X 5 cm en is geschikt voor een gewicht lager dan 90 kg.

€ 119.00

Read on...

Stoelkussens
Product
 

Zitkussen AD Deron 45x45x5 meer dan 90 kilo

Helpt u goed gepositioneerd zitten Heeft u last van rugklachten tijdens het zitten, zit u veelal lange periodes van de dag of zoekt u gewoon een goed kussen? Dan is dit Deron zitkussen de perfecte oplossing voor u. Dit zitkussen biedt u door haar drukverlagende eigenschappen de mogelijkheid om goed gepositioneerd te kunnen zitten. Door de unieke eigenschappen van het visco-elastisch polyurethaan schuim komen functionaliteit en comfort op een lijn. Inclusief Dit zitkussen wordt geleverd met een incontinetiehoes en heeft een antislip onderlaag die verschuivingen van het kussen tot een minimum beperkt. Het kussen is verkrijgbaar in de maat 45 X 45 X 5 cm en is geschikt voor een gewicht hoger dan 90 kg.

€ 119.00

Read on...

Stoelkussens
Product
 

ROHO Mosaic zitkussen

Altijd bescherming Het ontwerp van het MOSAIC-kussen zorgt dat u er comfortabel in kunt zitten. Het vormt zich naar de contouren van uw lichaam en beweegt met u mee.  Hoe het werkt Het kussen levert preventieve bescherming van de huid en zacht weefsel. Het voorkomt drukplekken en schuifkrachten. Huid en weefsel vervormen minimaal door het kussen en hierdoor worden decubitus gevoelige plekken zoals sacrum, tubers en trochanters beschermd. Voor wie? Het ROHO MOSAIC kussen is bedoeld voor personen die: * risico lopen op letsel aan de huid/zacht weefsel * een normaal of beperkt gevoel hebben in het zitgedeelte * ongemak ervaren wanneer zij lang zitten * behoefte hebben aan ondersteuning bij bekkenscheefstand (tot circa 2,5 cm)

€ 149.00

Read on...

Stoelkussens
Product
 

Kussen lendesteun verstelbaar grijs defa

Goede ondersteuning Geeft de beste ondersteuning aan de onderrug. Zorgt voor steun aan beide zijde van de rug en vermindert de vermoeidheid. Toepasbaar voor iedere rugleuning.

€ 32.99

Read on...

Stoelkussens
Product
 

Kussen lordose zitsteun zwart

Zorgt voor een natuurlijke zithouding Dit kussen voorkomt en bestrijdt rugklachten. Is getest en ontwikkeld door fysiotherapeuten. Zorgt voor een anatomisch natuurlijke zithouding. Past op elke stoel en is op iedere hoogte instelbaar. De zitsteun zorgt ervoor dat de wervelkolom wordt ontlast en in een lichte holle stand blijft, de zogenaamde lordose. Zo kunnen rugklachten worden voorkomen en bestreden.

€ 29.99

Read on...

Stoelkussens
Product
 

Balanskussen Sissel Sitfit

Actieve zithouding Sissel Sitfit is een ergonomisch zitkussen dat een actieve en ergonomische zithouding bevordert. Wanneer u een actieve zithouding aanneemt, gaat u rechter zitten en versterkt u automatisch de spieren in uw rug en onderlichaam. Sissel Sitfit is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen met een doorsnede van 33 cm en 36 cm. Ook geschikt voor evenwichtsoefeningen Het balanskussen met de doorsnede van 36 cm is ook zeer geschikt voor staande evenwichtsoefeningen. De drukverdeling in het zitkussen kunt u met het ventiel naar eigen wens regelen. Verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw en zwart.

€ 31.99

Read on...

Stoelkussens
Product
 

Kussenhoes Sissel Sitfit balanskussen

Mooie kussenhoes Sissel heeft een ruim assortiment aan velours kussenhoezen voor het balanskussen Sissel Sitfit 33 cm en 36 cm. U heeft keuze uit de kleuren: blauw, oranje, bordeaux, grijs, groen, bruin en zwart. De kussenhoezen zijn gemaakt van de materialen katoen en polyester, wasbaar op 60 graden Celsius.

€ 11.99

Read on...

Stoelkussens
Product
 

lampen24

dyson

gewoonstijl

Waschbaer

Rebuy