LED Spots & Downlights: Uitverkoop met Hoge Kortingen tot -40%

LED Spots & Downlights: Uitverkoop met Hoge Kortingen tot -40%

 

LED: "Light Emitting Diode" ofwel licht uitstralende diode. De werking van de LED is dus gebaseerd op de diode; een stukje halfgeleidertechniek dat licht geeft als er een stroom doorheen loopt. Elektrisch bekeken zijn LED's normale PN-dioden, die in de doorlaatrichting worden gebruikt. De kleur van het licht is afhankelijk van het gebruikte halfgeleidermateriaal.
Het licht komt uit een beperkt oppervlak. Maar met een lensje gemakkelijk te bundelen tot een gerichte straal. Hierdoor is een LED slecht geschikt voor vervanging van lampen die het licht in meerdere richtingen uitstralen zoals een TL lamp of een gloeilamp. LED vervangers voor TL verlichting worden gemaakt door vele LED's naast elkaar te plaatsen om zo meer licht te kunnen produceren.
De uitdaging is om een LED te maken met een hoger vermogen en waarbij de lichtkleur stabiel kan worden geproduceerd. De kleur van een LED wordt bepaald door de materialen waaruit de LED is opgebouwd. Ook zijn meerkleuren LED's verkrijgbaar. Dit zijn vaak twee of meer geïntegreerde LED's.
LED's werken bij een lage spanning (tussen de 2 en 5 Volt) waardoor ze afzonderlijk niet zo heel veel licht geven. Doordat men een steeds hogere lichtopbrengst probeert te creëren moet de LED gekoeld worden omdat niet alle energie in licht wordt omgezet. Dit is een van de uitdagingen bij het produceren van LED verlichting.

Zuinig
LEDs staan bekend vanwege het lage energiegebruik, maar dat is slechts ten dele terecht. Het rendement is ongeveer gelijk aan dat van een spaarlamp, maar hier vallen op korte termijn verbeteringen te verwachten. In tegenstelling tot de gloeilamp, zit de LED-lamp nog niet aan zijn theoretische top-rendement.

Als we de lichtstroom van verschillende soorten verlichting vergelijken:

Gloeilamp: 12-15 lumen per Watt
Halogeenspot: 20 lumen per Watt
Moderne, felle witte LED's: 40-60 lumen per Watt
Spaarlamp: 60 lumen per Watt
TL-lampen: 100 lumen per Watt
Natriumlampen: 120-200 lumen per Watt
Hoe hoger het aantal lumen per watt hoe efficiënter
Een moderne spaarlamp is dus efficiënter dan de modernste LED.

Downlight

Een LED lamp die geïntegreerd is in het plafond en een egale gloed geeft over een ruimte. ... Downlighters zijn anders dan LED spotlights waarbij het licht echt als spot wordt gebruikt en dus minder egaal wordt verdeeld

LED Spots & Downlights: Uitverkoop met Hoge Kortingen tot -40%