Een kijkje in
de technologie


Slimme, infrarood warmtetechniek. 


Een term die we regelmatig gebruiken op onze website. Klinkt heel mooi, maar wat is die infrarood warmtetechniek nou eigenlijk? Waarom is 'ie zo slim en hoe werkt dat dan?

We leggen het je uit.


Infraroodverwarming

Onzichtbaar voor het blote oog, net als de hitte van de zon: je voelt het wel, maar ziet het niet. Zo verwarmen ook je magnetron, de broodrooster en de meeste lampen met infarood.

Deze manier van verwarmen, verwarmt jou direct. Niet de ruimte en lucht eromheen, maar alleen jou. Heel efficiënt dus. Je verwarming daar in tegen, doet hard z'n best om de hele kamer op temperatuur te krijgen, terwijl jij aan het wachten bent op het resultaat. Minder efficiënt. 

Hoe werkt dat dan?

Wij maken gebruik van lange golf infraroodverwarming. De straling die uit je Stoov® komt activeert de moleculen in je huid. Doordat de moleculen gaan bewegen, warmt jouw lichaam op. Maar het gaat nog een stapje verder dan dat! Het dringt dieper je huid in, voorbij je moleculen, helemaal tot aan je spieren. 


Gezondheidsvoordelen

Doordat de infraroodverwarming zo ver je huid binnendringt, word je niet alleen lekker warm, maar ontspant je lichaam ook nog eens en verhelpt het klachten, zoals spier-, rug- en nekpijn.

Nog iets dieper de technologie in? Check de website!

Stoov®'s technologie

100% veilig

Oh! en mocht je het je afvragen, deze manier van verwarmen is helemaal veilig. Door de lange golflengte, is de straling volkomen onschadelijk. Voor de extra veiligheid, hebben we een timer en thermostaat ingebouwd. Zo kan het kussen niet te warm worden en schakelt ‘ie automatisch uit na 8 uur. 

Blijf warm
Stoov®
Facebook
Twitter
Link