Kopen bij Chineese webwinkels extreem goedkoop en simpel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Wanneer je je verdiept in het kopen en bestellen uit China zal er een geheel nieuwe wereld voor je open gaan! Je zult zien dat het super simpel is en eigenlijk (bijna) hetzelfde werkt als wanneer je iets koopt bij een Nederlandse webshop, wel is het belangrijk een aantal dingen te weten voordat je ermee begint.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je bij producten welke afkomstig zijn uit China niet standaard BTW of invoerrechten betaald. Bij een bedrag  onder de €22,- hoef je je hier ook geen zorgen over te maken, deze zijn vrij te importeren. Kom je echter boven dit bedrag uit, dan loop je de kans dat je producten tegen worden gehouden bij de douane *. Deze kan extra kosten in rekening brengen. 

De Chinese webshops zetten altijd de waarde van uw bestelling op het pakket (in mijn ervaring staat er regelmatig een lagere waarde op om de inklaringskosten te beperken) maar de Douane stelt zelf de waarde vast van uw pakket. Dat doen ze op basis van grondslagen die zijn vastgelegd in het Communautair Douanewetboek. Stel u bestelt een product van 35 euro en deze wordt er door de douane middels een steekproef uitgepikt dan vindt er eerst een waardering plaats om de invoerrechten te bepalen. Uitgaande van dezelfde 35 euro, betaalt u aan de postbode nog een extra bedrag van 20,35 aan inklaringskosten (dit bedrag is opgebouwd uit 13 euro aan Douane inklaring door PostNL en 7,35 euro aan BTW). Hiermee komen de totale kosten van uw aankoop dus op 55,35 te liggen en dat kan een flinke teleurstelling zijn, wanneer u daar niet op had gerekend. Na het lezen van deze informatie kan het nog steeds een teleurstelling zijn, maar geen verrassing!

Let wel: Wanneer uw bestelling er niet door de douane wordt uitgepikt, betaalt u dus niets extra en neemt u gewoon uw bestelling op de normale wijze van de postbode aan. (dus zonder inklaringskosten)

Een tweede voorbeeld:  Stel u heeft een elektrische fiets gekocht voor 230 euro (ja dat kan!) en uw bestelling wordt door de douane gecontroleerd: U komt dan op een extra kostenpost aan inklaringskosten van 13,00 euro + 48,30 euro aan BTW en 13,80 euro aan Douanerecht. Daarmee komt uw geïmporteerde fiets op 305,10 euro. Nog steeds niet duur, maar toch.

Douane


*Alle pakketjes uit China moeten in Nederland langs de douane. Een deel daarvan (met name grote en zware pakketten) wordt gecontroleerd door de Douane en afhankelijk van de waarde van uw pakket kan het zijn dat er heffingen van toe passing zijn.

Laten we beginnen met het goede nieuws: Op alle pakketten met een waarde tot 22 euro zijn geen heffingen of andere extra kosten van toepassing. De productprijs en verzendkosten zijn dan dus samen de totale kosten van uw bestelling.

(bovendien is het goed om te weten dat slechts een deel van alle pakketten wordt gecontroleerd door de Douane. Het kan dus heel goed zijn dat een pakket met een waarde van meer dan 22 euro de douane passeert zonder controle. Reken daar echter niet op, wellicht heeft u dan mazzel)

Importheffingen

Heeft uw pakket een waarde van meer dan 22 euro dan zijn er heffingen van toepassing indien de Douane uw pakket controleert:

Tussen de 22 euro en 150 Euro - Hierover bent u BTW en inklaringskosten verschuldigd. Op het moment dat dit pakket bij de Douane eruit wordt gepikt, zal PostNL de inklaring voor rekening nemen. De kosten daarvan bedragen €13,00 Hiernaast wordt er BTW over de waarde van het pakket geheven. Voor een pakket met een waarde van 30 euro zou u dus 13,00 + BTW (21% over 30 euro = 6,30 euro) = 19,30 euro moeten afdragen. 

Meer dan 150 euro - Wanneer uw pakket mee dan 150 euro waard is, moet u bij een controle naast de BTW en de inklaringskosten ook het Douanerecht betalen: 6% over de waarde van het pakket. 

Reken voor uw aankoop dus de eventuele extra lasten goed door, want de postbode kan uw pakket met een extra rekening komen bezorgen. Die rekening dient u te voldoen voordat u het pakket kunt aannemen.


🥐☕ Voor een goede start van de dag!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Waschbär Eco-Shop
Voor een goede start van de dag!
Homewear & badjassen
 
De één is een vroege vogel, de ander heeft een ochtendhumeur. De één begint met een kop koffie, de ander drinkt liever thee. Iedereen is anders, maar we hebben allemaal onze eigen ochtendrituelen. Zelfgemaakte muesli, een verfrissende douche, een scheerbeurt, meditatie of een rondje joggen ... Hoe zorg jij voor een goede start van de dag?

Tover een heerlijk ontbijtje op tafel met een broodrooster of eierkoker, verwen je huid met natuurlijke gezichtsverzorging en breng je kapsel in model met haarstylingsproducten. Nog even voor een frisse adem zorgen en de dag kan beginnen met een lach!

Een goed ontbijt is het halve werk
Serviesset Vintage, 16-dlg.
Appelschiller en-snijder
Simpelweg een appel erop steken, aan de slinger draaien en het klokhuis wordt verwijderd en de appel in een spiraal gesneden en naar keuze geschild. Met instelbare messen voor verschillende functies en een zuigvoet voor veilige stand.
Nu bekijken
Mueslibeker met lepel to go
Muesli of een snack: in deze glazen beker met schroefdeksel kun je zelf toebereide gerechten veilig meenemen. Handig voor mee naar je werk, naar school of een picknick – de roestvrijstalen lepel is dankzij de silicone houder altijd binnen handbereik.
Nu bekijken
Thee & toebehoor
Koffie & toebehoor
Als je haar maar goed zit? Goed voor je haar!
Set haarelastiekjes
Ronde borstel
De natuurlijke everzwijn- borstelharen nemen overtollig huidvet op en verdelen het over de droge haarpunten. Met driekantige steel uit geolied olijfhout.
Nu bekijken
Schuimversteviger
De verzorgende schuimversteviger met bio-extracten brengt het haar optimaal in model. Plantaardige proteïnen bouwen de structuur van binnenuit op.
Nu bekijken
Haarspray
Langdurige versteviging, zonder dat je haar plakt!
Met kostbare bio-extracten uit kaasjeskruid en groene thee Zonder drijfgassen. Veganistisch zonder schellak.
Nu bekijken
Natuurlijke tandverzorging voor een stralende lach
Bamboe tandenborstel
Tandenpoetstabletten munt-citroen
Het verfrissend duurzame alternatief voor de tube tandpasta: een tandverzorging zonder fluoride, die effectief reinigt: Microfijne cellulosevezels en kiezelaarde (silica) zorgen er tijdens het poetsen voor dat de tanden mild gepolijst worden en dat zachte aanslag verwijderd wordt. Tijdens het kauwen komen er mineralen vrij, die het tandglazuur versterken. Vooral ideaal op reis.
Nu bekijken
Tandpasta Pure Mint
De tandpasta met pepermuntsmaak verzorgt het tandvlees en de mondflora, reinigt grondig en beschermt de tanden onder andere met fluoride. Ook het milieu wordt beschermd want de tube bestaat voor 95% uit hernieuwbare grondstoffen – een mengsel van fijne vijgenhoutvezels uit duurzame bosbouw en bio-kunststoffen op suikerbasis. Ook de deksel is van Europees vijgenhout.
Nu bekijken
Duurzame alternatieven om je haren te wassen
Haarzeep, vaste shampoo of gewoon helemaal niet wassen? Er zijn duurzame alternatieven om je haar te wassen. Wat zijn de verschillen tussen haarzeep en vaste shampoo en welke andere haarwasmethodes zijn er?
Meer lezen
 
   
 
 
 
 

waschbaer eco-shop Zomer-Sale

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

waschbaer.nl Zomer-Sale

 

 

De Waschbär Umweltversand is één van de grootste postorderbedrijven van milieuproducten in Nederland ,Duitsland, Oostenrijk, en Zwitserland! Waschbär werd in 1987 opgericht in de Zuid-Duitse plaats Freiburg in Breisgau en begon met het versturen van pakketjes met biologische schoonmaakproducten. Aanvankelijk gebeurde dit vanuit een garagebox en was het assortiment lang niet zo uitgebreid als nu.

Assortiment Waschbaer

Mega keukenoutlet tot 85% korting op alle keukenartikelen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Mega keukenoutlet tot 85% korting op alle keukenartikelen

 

Mega keukenoutlet tot 85% korting op alle keukenartikelen

Voordeelvanger.nl is een 'dagdeal' site met als missie om iedere dag exclusieve aanbiedingen met hoge kortingen aan te bieden. Voordeelvanger.nl geloofd in betrouwbaarheid en weet dat de beste prijs niet alles is. Voordeelvanger.nl maakt de luxe dingen in het leven betaalbaar voor iedereen.

Assortiment Voordeelvanger

Waschbär ecowarenhuis 20% korting op je favoriete artikel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Waschbaer.nl

 

De Waschbär Umweltversand is één van de grootste postorderbedrijven van milieuproducten in Nederland ,Duitsland, Oostenrijk, en Zwitserland! Waschbär werd in 1987 opgericht in de Zuid-Duitse plaats Freiburg in Breisgau en begon met het versturen van pakketjes met biologische schoonmaakproducten. Aanvankelijk gebeurde dit vanuit een garagebox en was het assortiment lang niet zo uitgebreid als nu.

Het doel van Waschbär is milieuvriendelijke en duurzame producten aan te bieden, voor alle facetten van het leven.

Assortiment Waschbär