Winkelbeter.nl: het internet winkelcentrum waar je ontspannen en rustig kunt winkelen van thuis uit

Groen & duurzaam

 1. Zwarte + witte 4 scrub wasbare wattenschijfjes voor hardnekkige makeup en 16 herbruikbare wattenschijfjes voor dagelijks gebruik. Bamboozy® wasbare wattenschijfjes worden volgens klanten en recensies beschouwd als "de beste herbruikbare wattenschijfjes op de markt". Laat ons uitleggen waarom.

  - Geen onnodig vuil genereren (zero-waste en milieuvriendelijk)
  - 16 wasbare wattenschijfjes voor dagelijks gebruik (ook voor ogen en lippen)
  - 4 wasbare scrub wattenschijfjes voor hardnekkige makeup (met kleine lus techniek)
  -  Neemt minder lotion op door 2-laags structuur
  -  Stiksel patronen voorkomen dat de lagen over elkaar heen gaan schuiven
  -  Super zacht maar toch effectief in makeup verwijderen
  -  Groter dan reguliere wattenschijfjes
  -  100% katoenen waszak
  - E-book met gedetailleerde instructies en tips

  var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1716907495938", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000003423234","familyId":"","siteId":"28837","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Bamboozy%2020%20Zwart%20+%20Wit%20Wasbare%20Wattenschijfje...","linkSubId":""};

 2. Door een paar eenvoudige stappen te zetten, kun je het barbecueën aanzienlijk duurzamer maken. Het begint bij het kiezen van de juiste barbecue. Kies voor een barbecue die lang meegaat en vermijd wegwerpmodellen. Een houtskoolgrill geeft die kenmerkende rokerige smaak, maar stoot ongeveer drie keer zoveel CO2 uit als een gasbarbecue. Het beste is om te investeren in een gas- of elektrische barbecue.

  Tips voor een groene barbecue

  • Kies voor duurzame brandstoffen
   Gebruik milieuvriendelijke brandstoffen zoals kokosbriketten en aanmaakblokjes zonder paraffine.
  • Vermijd overbodige verpakkingen
   Kies voor onverpakte producten en vermijd kant-en-klaar voedsel in plastic verpakkingen.
  • Meer plantaardige opties
   Stel een menu samen met meer plantaardige gerechten en minder vlees en vis. Dit verkleint je ecologische voetafdruk aanzienlijk.
  • Biologisch en gecertificeerd
   Kies voor biologisch scharrelvlees en vis met een keurmerk zoals MSC of ASC.
  • Gebruik herbruikbare materialen
   Vermijd wegwerpservies en bestek van plastic. Gebruik in plaats daarvan herbruikbare of composteerbare alternatieven.
  • Voorkom voedselverspilling
   Koop niet te veel in en geef restjes mee in herbruikbare bakjes, zodat er niets wordt verspild.
  • Schoonmaken met ecologische middelen
   Maak je barbecue schoon met milieuvriendelijke reinigingsmiddelen.
  • Duurzame briketten
  • Wist je dat ongeveer 80% van de in Nederland verkochte houtskool op een milieuvervuilende manier in Zuid-Amerika en Afrika wordt geproduceerd? Illegaal gekapt hout wordt daar vaak in de open lucht verbrand om houtskool te maken. Hoewel de invoer van hout uit illegaal gekapte bossen verboden is in Europa, valt houtskool helaas buiten deze regels. Gelukkig zijn er planeetvriendelijke alternatieven voor milieubewuste barbecuefans.
  • Kokosbriketten
   Kokosbriketten zijn het meest boomvriendelijk. Bijvoorbeeld de briketten van Ecobrasa, gemaakt van kokosnootbast. Ze gloeien sneller, worden warmer, en je hebt er minder van nodig dan houtskoolbriketten. Bovendien zijn ze reukloos, geven weinig rook af en laten slechts 5% as achter.
  Ecobrasa - BBQ blokjes Kokos - 2 dozen van 10kg BBQ BRIKETTEN PEFC BEUKEN - 10KG   

  Ecobrasa - BBQ blokjes Kokos - 2 dozen van 10kg

  10 kg verpakking: 1kg ECObrasa is genoeg voor een barbecue voor ongeveer 6 personen.

  Ecobrasa-briketten zijn harde BBQ kooltjes die gemaakt zijn van kokosnootbasten. Ze gloeien sneller dan houtskoolbriketten, worden warmer, zijn vierkant en daardoor efficiënter te vervoeren. Er wordt geen boom voor gekapt, er blijft na gebruik maar 5% as over en er komt vrijwel geen rook vanaf. Zo houd je de buren langer te vriend!

  Wordt in Spanje gebruikt in alle gerenommeerde restaurants.

  • Uitgevoerd in kubus briketten is Ecobrasa een houtskool met uitzonderlijke kwaliteiten.
  • Het is zeer economisch! Het verbruik is maar 1/3 van wat je normaal genomen aan houtskool verbruikt.
  • Eenmaal aangestoken komen er geen onverwachte vlammen omhoog, ook niet als er vet op drupt, dit zorgt ervoor dat het gerecht niet verbrandt.
  • Het blijft lang branden (2 ½ uur) op hoge temperatuur, waardoor de aroma's in het gerecht blijven.
  • Het is reukloos en produceert geen rook wanneer het brand, alleen bij het aansteken een beetje.
  • Het is goed en compact verpakt, zodat het minder ruimte inneemt.
  • Het is schoon, stofvrij en roet minder. Er blijft maar 3% as over wanneer het is opgebrand.

  Bestel & Lees verder

   GRILLIS houtskool briketten worden gemaakt van 100% beukenhout en gefabriceerd door de Duitse firma ProFagus. Exclusief verkrijgbaar!

  ProFagus houdt zich al sinds 1896 bezig met houtskoolproductie, en dat is terug te zien in de hoge kwaliteit houtskoolbriketten die zij produceren. Duitse degelijkheid zullen we maar zeggen….  Al het gebruikte hout is afkomstig uit Duitsland en bestaat uit restafval van de meubelindustrie en zagerijen.

  Deze briketten zijn dan ook PEFC ® gecertificeerd, wat wil zeggen dat het hout dat gebruikt wordt voor de productie uit verantwoord beheerde bossen komt. Het PEFC-certificaat is overigens vergelijkbaar met FSC.

   Karakteristiek van de Grillis beuken briket: 

  • De vorm van de briket is traditioneel pillow shape (kussenvormig)
  • Hij brandt net zolang als een kokosschaalbriket.
  • Hij maakt makkelijker aan dan een kokosschaalbriket
  • Hij brandt zeer langdurig en gelijkmatig, dus zuinig in gebruik. (Dit t.g.v. van het hoge koolstofgehalte)
  • Hij brandt geurloos, rookloos, zonder veel vlam.
  • Hij is stevig en valt tijdens het brandproces niet uit elkaar.
  • Het as gehalte is nog lager dan van kokosschaalbriketten.

  Verpakking:

  De Grillis briketten zijn verpakt in een stevige 3-laags papieren zak (10kg).

  Bestel & Lees verder

   

   

  • Gecertificeerde houtskool
   Als je toch houtskool wilt gebruiken, kies dan voor briketten met een keurmerk. Grillis houtskoolbriketten zijn gemaakt van 100% beukenhout uit Duitsland, afkomstig van restafval uit de meubelindustrie en zagerijen.
  • Aanmaakblokjes zonder fossiele brandstoffen
  • Wist je dat er ook duurzamere opties zijn voor aanmaakblokjes? Traditionele aanmaakblokjes bevatten vaak fossiele brandstoffen zoals paraffine, wat veel CO2 uitstoot. Kies in plaats daarvan voor milieuvriendelijke aanmaakblokjes, zoals die van Boomex, gemaakt van FSC-gecertificeerd houtwol. Deze geurloze blokjes zijn veilig en gebruiksvriendelijk.
  • Een handige tool bij het aansteken van de barbecue is een brikettenstarter. Deze metalen koker zorgt ervoor dat je briketten snel en gelijkmatig warm worden.
  • Planeetvriendelijk barbecuemenu
  • Wat er op de barbecue ligt, is natuurlijk het belangrijkst. Door meer plantaardige opties en minder vlees en vis te kiezen, maak je al een groot verschil. Gegrilde groenten zoals paprika, aubergine, maïskolven en courgette zijn altijd populair, maar denk ook eens aan venkel en artisjokken. Marineer ze van tevoren en serveer met een lekkere saus. De natuurlijke suikers in groenten karamelliseren tijdens het grillen, wat zorgt voor een heerlijke zoete smaak. Andere plantaardige BBQ-ideeën zijn groentespiesjes, vegetarische burgers, gepofte aardappels en gegrilde champignons.
  • Lokaal en biologisch vlees en vis
   Als je toch vlees wilt grillen, kies dan voor lokaal geproduceerd biologisch scharrelvlees. Voor vis zijn duurzame soorten met een MSC- of ASC-keurmerk de beste keuze. Let erop dat je het vlees niet te veel verbrandt; een bruin korstje is lekker, maar zwartgeblakerd vlees is niet goed voor je gezondheid.

  Onderhoud je barbecue goed

  Een goed onderhouden barbecue is veiliger, ziet er beter uit, gaat langer mee en werkt efficiënter. Een vuile grill trekt ziektekiemen en bacteriën aan die op je eten terecht kunnen komen. Maak de barbecue daarom zo snel mogelijk na gebruik schoon.

  Gebruik voor het reinigen een ecologisch verantwoorde ovenreiniger, zoals die van Auro. Hiermee verwijder je eenvoudig zelfs de hardnekkigste etensresten. Spray het middel op het afgekoelde oppervlak, verdeel gelijkmatig met een vochtige spons, laat minstens een uur intrekken en maak grondig schoon met water. Je barbecue ziet er weer als nieuw uit.

  Door deze tips te volgen, maak je je barbecue-ervaring niet alleen lekkerder, maar ook duurzamer en milieuvriendelijker.

  AANSTEKER VOOR DE BBQ BLOKJES

  Ecobrasa -  Aansteker voor de BBQ blokjes - Starter 2kg

  Super handige houtskool en Briketten Starter. Door de luchtsroom die ontstaat in de starter, worden de kooltjes snel en egaal warm. 

  • Steek 3 aanmaakblokjes aan op een niet brandbare onder grond
  • Zet de starter boven op de brandende blokjes en vul deze met Ecobrasa of houtskool
  • Na ongeveer 5 minuten ontstaat er een warme luchtstroom, die zorgt dat alle kooltjes in de starter beginnen te gloeien
  • Zijn alle kooltjes goed heet. Til de starter (met ovenhandschoen op) en verspreid de kooltjes in de BBQ.

  Productspecificaties Aansteker voor de BBQ blokjes - Starter 2kg

   

  Lees verder & bestel


   Ecogrill maat XL 24x24cm - Ecologische wegwerp barbecue / Milieuvriendelijke wegwerp bbq - eenmalig gebruik

   

  Deze houtskoolgrill is gevuld met de hoogste kwaliteit houtskool. Hij laat nooit afval achter en garandeert dat je eten elke keer weer uitstekend smaakt. De grill kan ook dienen als een aanmaakblok, dit omdat hij volledig opbrandt in een tijdsperiode van 3 uur.

  Het eenvoudige maar ingenieuze ontwerp van Ecogrill is ontleend aan de oude Scandinavische techniek voor het verbranden van boomstronken. Door het zorgvuldig uitsnijden van luchtcirculatieschachten, zorgden onze voorouders ervoor dat een stronk gelijkmatig ontbrandde en volledig uitbrandde zonder resten achter te laten.

  Het lichaam van de Ecogrill is gemaakt van elzenhout en is gevuld met hoogwaardige elzenkolen. Elzenhout wordt al eeuwenlang gebruikt om voedsel te roken, waardoor het een aangenaam rokerig aroma krijgt.

  Door zijn compacte formaat en twee en een half uur brandtijd is de Ecogrill perfect voor uitstapjes, picknicks en dagelijks grillen. Het lichaam van de Ecogrill wordt nooit heet, zodat hij gemakkelijk te verplaatsen is en veilig thuis gebruikt kan worden met kinderen in de buurt. En aangezien je geen extra houtskool en aanstekervloeistof hoeft te kopen, is de Ecogrill ook een voordelige koop.

  De Ecogrill is verlicht met een harslont zodat je geen aanstekervloeistof nodig hebt. Dit helpt je niet alleen om geld te besparen, het laat je ook de onaangename geur van aanstekervloeistof in je eten vermijden.

  Dankzij de precieze luchtstroomschachten is de Ecogrill in slechts 10 minuten gelijkmatig ontstoken. De grill is het heetst kort na het ontsteken en kan dan worden gebruikt om te bakken of te koken. De vorm van de grill is geschikt voor de meeste gerechten, die gemakkelijk op het oppervlak kunnen worden geplaatst. Als alle houtskool is ontstoken, is de Ecogrill klaar om te grillen. Je kunt snel perfect gekookt vlees en vis bereiden, zonder speciale vaardigheden of extra inspanning.

  De Ecogrill brandt lang genoeg om meerdere porties vlees of vis te bereiden. Daarna blijft er nog genoeg warmte over om wat extra hapjes te bereiden. Bovendien kan je de groenten in de afkoelende houtskool plaatsen en ze op die manier koken.
   
  Het grootste voordeel van de Ecogrill is dat hij volledig verbrandt. Nadat alle houtskool is verbrand, brandt ook het houten lichaam van de grill op. Het is milieuvriendelijk, want de grill laat geen afval achter. Je hoeft alleen maar achterover te leunen en te genieten van je maaltijd.
  var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1716293377060", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000002719944","familyId":"","siteId":"28837","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Ecogrill%20maat%20XL%2024x24cm%20-%20Ecologische%20wegwerp...","linkSubId":""};
 3. 8000Kicks-henneprugzakken zijn gemaakt van industriële hennep, een Sativa-tak, bekend als de nuchtere neef van marihuana. Industriële hennep wordt al sinds 8000 voor Christus gebruikt en heeft onder meer antibacteriële eigenschappen, heeft geen meststoffen en bijna geen water nodig om te groeien, hennep reinigt en herstelt de voedingsstoffen in de bodem en is bovendien zeer duurzaam. Hennep is zelfs zo sterk dat Henry Ford er zelfs een auto van heeft gebouwd. Wij zijn pioniers in de ontwikkeling van hennep en ons doel is om deze krachtige natuurlijke vezel terug te brengen en geweldige waterdichte henneprugzakken te maken.

  Lees verder

 4. wat yoga is en wat het voor je kan doen |  yoga attributenYoga, een eeuwenoude praktijk die zijn oorsprong vindt in het oude India, heeft de tand des tijds doorstaan en blijft populair over de hele wereld. Maar wat maakt yoga zo bijzonder? En wat kan het eigenlijk voor je doen? Laten we eens dieper ingaan op de vele voordelen die yoga biedt voor zowel lichaam als geest.

  1. Flexibiliteit en Balans: Een van de meest voor de hand liggende voordelen van yoga is het verbeteren van flexibiliteit en balans. Door regelmatig yogahoudingen (asana's) uit te voeren, strek je je spieren en verbeter je je evenwicht, waardoor je soepeler en sterker wordt.

  2. Stressvermindering: In onze drukke wereld kan stress een slopende rol spelen in ons dagelijks leven. Gelukkig biedt yoga een krachtig tegengif. Door de focus te verleggen naar je ademhaling en bewegingen, kan yoga helpen om stress te verminderen en je geest te kalmeren.

  3. Verbeterde Ademhaling: Ademhaling speelt een centrale rol in yoga. Het beoefenen van diepe, bewuste ademhalingstechnieken (pranayama) kan je helpen om je ademhaling te verbeteren, wat op zijn beurt de zuurstoftoevoer naar je lichaam en hersenen verhoogt en je energieniveau verhoogt.

  4. Versterking van het Lichaam: Naast het verbeteren van flexibiliteit, helpt yoga ook bij het opbouwen van kracht. Veel yogahoudingen vereisen dat je je eigen lichaamsgewicht gebruikt als weerstand, waardoor je spieren sterker worden.

  5. Verbeterde Houding: Zitten achter een bureau of het besturen van een voertuig kan leiden tot slechte houdingsgewoonten. Yoga kan helpen bij het corrigeren van deze problemen door het versterken van de rug-, buik- en nekspieren, waardoor je een betere houding krijgt.

  6. Emotioneel Evenwicht: Yoga gaat niet alleen over lichamelijke gezondheid, maar ook over emotioneel welzijn. Door meditatie en mindfulnessoefeningen te combineren met fysieke houdingen, kan yoga je helpen om emotioneel evenwicht te vinden en een diepere verbinding met jezelf te ervaren.

  7. Betere Slaap: Voor degenen die worstelen met slapeloosheid of onrustige slaap, kan yoga een zegen zijn. Door stress te verminderen, je geest te kalmeren en je lichaam te ontspannen, kan yoga je helpen om gemakkelijker in slaap te vallen en dieper te slapen.

  Of je nu op zoek bent naar een manier om fysieke kracht op te bouwen, stress te verminderen of gewoon wat meer balans en rust in je leven te brengen, yoga biedt een scala aan voordelen die de moeite van het ontdekken waard zijn. Dus rol je mat uit, adem diep in, en laat yoga je begeleiden op je reis naar een gezonder, gelukkiger leven.

   yoga attributen

  FairMove Yogamat - Blauw

  Deze yogamat is gemaakt van 100% natuurlijk en eerlijk verhandeld rubber en katoen. Deze mat behoudt zijn uitstekende grip, zelfs tijdens zweterige oefeningen. Voor een optimale grip op de vloer zit er onder de mat een gaasstructuur.

  In de yogamat is een katoenen laag geperst die zorgt voor meer demping. De yogamat bevat geen gevaarlijke weekmakers, is robuust, gemakkelijk schoon te maken en je zult er lang plezier van hebben.

  Milieuvriendelijk en gemaakt van 100% Natuurrubber

  • Slipvast
  • Gifvrij
  • Milieuvriendelijk
  • 100% natuurrubber
  • Vrij van gevaarlijke ftalaten

  Lees meer & bestel

  YOGAMAT DRAAGRIEM - KATOEN

  Gebruik deze praktische draagriem om je yogamat veilig en handig van de ene plek naar de andere te vervoeren. Deze draagriem van FairMove is gemaakt van 100% gecertificeerd katoen en handgemaakt in Sri Lanka om de mat over je schouder te dragen.

  • Plastic vrij
  • 100% gecertificeerd katoen
  • Universeel

  Lees meer & bestel

   
   
   
   
   
   
   

  YOGATAS - UPCYCLED RIJSTZAK

  Fairzone - Yogatas - Upcycled Rijstzak

  Een yogatas gemaakt van oude rijstzakken. Fairtrade geproduceerd in Sri Lanka. Handig voor het meenemen van je yogamat. De tas is supersterk en heeft een handige verstelbare schouderriem. 

  • Upcycled materiaal
  • Fairtrade geproduceerd
  • Ieder product is uniek
  • Past precies om je yogamat

  De yogatas is niet alleen praktisch maar ziet er ook prachtig uit, ieder exemplaar is uniek doordat de rijstzakken allemaal anders bedrukt zijn. 

  Meer over deze yogatas

 5. Enkele fietstas / laptop messenger van gerecyclede cementzakken - Vannak-cobra

  Enkele fietstas / laptop messenger van gerecyclede cementzakken - Vannak-cobra

  • Merk: MoreThanHip-cementzakken
  • Duurzaamheid: eerlijke handel, gerecycled/ge-upcycled, handwerk, sociale werkplaats, vegan
  • Kleur: crème, groen, rood
  • Materiaal: gerecycled plastic
  • Afmetingen: 39 × 30 × 13 cm
  • Levertijd: op voorraad, direct
  • Naar deze fietstas

  Over MoreThanHip

  Bij MoreThanHip vind je unieke lifestyle producten met een stijlvol design en een duurzaam karakter. Onze exclusieve mode- en woonaccessoires hebben altijd een goed verhaal. Van trendy tassen en sieraden tot hangmatten en papieren decoraties, ons assortiment bevat originele must-haves en cadeaus die je nergens anders vindt.

  Bij MoreThanHip hechten we veel waarde aan eerlijke handel en fair trade, en dragen we bij aan sociale ondernemingen en lokale bedrijven wereldwijd. Door onze duurzame producten te kopen, steun je ambachtslieden in Colombia, India, Cambodja, Indonesië en Guatemala en help je hen een betere toekomst op te bouwen. Zo maken we samen de wereld een beetje beter.

  Meer over MoreThanHip